Jouw vermogen verdient alle aandacht

Je hebt in de loop der jaren een mooi vermogen opgebouwd met onroerende goederen en/of een beleggingsportefeuille. Dan is het hoog tijd voor een goed gesprek over het beheer van jouw vermogen en successieplanning. Laat onze specialisten je bijstaan om je vermogen verder te laten groeien én te beschermen.

Jouw belang voorop

Voor het beheer van je vermogen is alleen het allerbeste advies goed genoeg. Bij Consea hebben we maar één belang voor ogen, en dat is dat van jou. Die stelregel staat voorop bij elke beslissing die we nemen. Met hun jarenlange expertise zorgen onze specialisten ervoor dat de successierechten over je vermogen zo minimaal mogelijk blijven en je na jouw pensioen onbekommerd kan leven. We voelen ons echt betrokken bij onze klanten en gaan voor een relatie op lange termijn. Wij reiken met je mee.

consea-vermogensbeheer

Waarom kiezen voor vermogensbeheer bij Consea?

Specialisten

Wil je een portefeuille onroerend vermogen opbouwen? Je roerend vermogen uitbouwen met beleggingen? Consea heeft voor elke discipline experten in huis. We kunnen je op alle vlakken begeleiden en daar ook het gepaste fiscaal advies bij geven. Onze specialisten zetten al hun kennis en ervaring in om jouw vermogen optimaal samen te stellen, zodat jij en je familie zo weinig mogelijk erfbelasting (successierechten) betalen.

Persoonlijk en betrokken

Consea denkt enkel en alleen in jouw belang. Een aanpak die al meer dan twintig jaar zijn vruchten afwerpt. We gaan heel bewust een langetermijnrelatie aan met onze klanten. Niet voor niets blijven onze medewerkers twintig, dertig jaar bij ons. Zij komen zelf uit de regio en kennen je door en door. Bij Consea ben je verzekerd van het allerbeste advies.

Onafhankelijk

Bij Consea werken we met een 6 verschillende fondsenhuizen. Zo kunnen wij altijd een belegging kiezen die volledig bij jou past en 100% rekening houdt met onder meer je risicoprofiel, je leeftijd, de grootte van jouw vermogen en de beleggingshorizon. Wist je trouwens dat gespreid instappen meestal een beter beleggingsresultaat geeft? Vraag ons gerust meer inlichtingen!

Als onafhankelijke makelaar werken wij met

 • Wij Belgen laten ons vlug ‘oververzekeren’, vaak uit angst of onwetendheid. Met Consea heb ik een partner die ik vertrouw Zij wijzen mij op mijn echte noodzaken en risico’s. Hun absolute sterkte is dat ze onafhankelijk zijn. Zo beschik ik over verschillende verzekeringen van verschillende maatschappijen. De beste polissen tegen de beste voorwaarden. Zo moet dat zijn!

  consea-klant
  Luc D. (39) ondernemer en klant bij Consea
 • Mijn vrouw en ik bezitten vier woningen en een mooie beleggingsportefeuille. We willen niet te veel erfbelasting betalen. Samen met Consea hebben we een plan opgesteld om de successierechten zo minimaal mogelijk te houden. Tegelijkertijd is het een heel geruststellende gedachte dat er genoeg geld overblijft om financieel onbezorgd te kunnen leven.

  consea-klant
  Klant Consea
 • Ik vind het fijn dat iemand naar me luistert en begrijpt wat ik nodig heb. Consea reikt oplossingen aan die passen voor mij.

  consea-klant
  Ann P. (43) bediende uit Beernem
 • Dankzij Consea begonnen onze ouders tijdig met hun successieplanning. Toen papa plots ernstig ziek werd, was alles al geregeld zoals ze dat zelf wilden. We zijn de Consea medewerker daar nog altijd heel erg dankbaar voor!

  consea-klant
  Birgitte K. (53) en Paul K. (56) uit Brugge
 • Onlangs kochten we ons eerste huis aan. Spannend, maar ook onbekend terrein en toch wel behoorlijk veel papierwerk. In Consea vonden we een uitstekende partner. Ze stonden altijd voor ons klaar en hadden op elke vraag een passend antwoord.

  consea-klant
  Mieke P (25) en Ronny D (28), arbeiders uit Maldegem

Praat met onze vermogensspecialisten

consea-yves-de-bruycker
Ives De Bruycker

Ives is financieel adviseur, expert in beleggingen en vermogensbeheer. Je vindt hem in het kantoor Maldegem en Aalter.

consea-dens-de-ridder
Dens De Ridder

Dens is gedelegeerd bestuurder van Consea. Je vindt Dens in het kantoor in Maldegem en Aalter.

consea-kurt-de-pre
Kurt De Pré

Kurt is gedelegeerd bestuurder van Consea. Je vindt Kurt zowel in de kantoren Maldegem als Aalter.

Praat met onze vermogensspecialisten

Wilt u een portefeuille onroerend vermogen opbouwen? Uw roerend vermogen uitbouwen met beleggingen? Consea heeft voor iedere discipline experten in huis. We kunnen u op alle vlakken begeleiden en daar ook fiscaal advies bij geven. Onze specialisten zetten al hun kennis en ervaring in voor een eerste, vrijblijvend advies.

6 tips over vermogen

Goed gesprek over je wensen

Een goed gesprek waarin alles aan bod komt is cruciaal voor een juist advies en een goede samenwerking op lange termijn. Je mag gerust zijn dat wij alleen beleggen wat in jouw voordeel is. Vraag zeker een gesprek met een van onze specialisten in vermogensbeheer; je zal merken dat het écht de moeite waard is om hiervoor tijd vrij te maken!

Winst nemen

Na een sterke stijging van een bepaalde beleggingscategorie of accentbelegging in een specifieke sector, kan het verstandig zijn je winst te nemen en je beleggingsportefeuille aan te passen naar sectoren of beleggingscategorieën met een hoger potentieel. Of tijdelijk om te zetten in cash. Weet: bomen groeien niet tot in de hemel! 

Gespreid instappen vergroot kans op succes

Wanneer je gespreid instapt, over een langere periode, is de kans op een hoger gemiddeld rendement duidelijk groter dan alles in te zetten op één instapmoment. Beleg je geld daarom niet in één keer, maar spreid je instap over verschillende maanden of zelfs jaren. Vraag gerust meer info aan een van onze specialisten.

Verlies beperken

Een hoog rendement behalen is heel belangrijk, maar … een verlies beperken bij een marktdaling is even belangrijk. Bij verschillende beleggingsfondsen van onze partners kunnen we gebruik maken van mogelijkheden om het verlies bij zo’n terugval te beperken. Daarna kan je gespreid opnieuw instappen. In overleg bekijken we welke mogelijkheden het best passen bij jouw behoeften en beleggingsportefeuille.

Winstbeschermer stelt je winst veilig

Veel fondsen werken ook met winstbeschermers. Jouw belegging is bijvoorbeeld op 100 euro gestart, en is op een bepaald moment 115 euro waard. Als je wil, wordt die 15 procent opbrengst automatisch op je rekening geboekt of in een niet-risicovolle belegging gestopt.

Correct successieadvies

Het rendement van jouw beleggingsportefeuille is belangrijk. Heel belangrijk. Maar een goede successieplanning zorgt dat je dit opgebouwde rendement niet verliest. Als klant bieden wij jou een gratis verkennend gesprek aan over alle mogelijkheden om de successiefactuur bij de overdracht naar de volgende generatie zo laag mogelijk te houden.

Onze kantoren

Kantoor Maldegem

Marktstraat 53
9990 Maldegem
België

 

Telefoon: 050 72 92 60
E-mail: verzekeringen.maldegem@consea.be
Openingstijden: 09:00–12:15
Na afspraak: elke namiddag en zaterdagvoormiddag

Kantoor Aalter

Stationsstraat 171
9880 Aalter
België

 

Telefoon: 09 374 65 25
E-mail: verzekeringen.aalter@consea.be
Openingstijden: 09:00–12:00, 13:30–17:00
Na afspraak: dinsdagnamiddag en donderdagnamiddag