Blijf mobiel als ondernemer

Klantenbezoeken, leveringen, …je mobiliteit als ondernemer is van het grootste belang. Het is dan ook noodzakelijk je wagen(park) goed te verzekeren. Zodat je bij pech geen financiële kater oploopt en snel weer op de baan bent.

 

Met gerust gemoed de weg op

Er zijn tal van mogelijkheden om je wagen(s) slim te verzekeren. Je adviseur bij Consea helpt je hierbij en zorgt voor een advies op maat van je bedrijf en activiteit. De financiële gevolgen (bijvoorbeeld auto total loss) kunnen immers nefast zijn en zwaar doorwegen op je budget als ondernemer. Het zelfde kan gelden bij pech aan jouw wagen. Onze specialisten zoeken naar de gepaste oplossing om dit te voorkomen zodat je steeds gerust bent.

Onze zakelijke autoverzekering omvat:

Burgerlijke aansprakelijkheid (BA)

Deze verzekering is wettelijk verplicht in België. Als jij of een collega met je firmawagen een aanrijding veroorzaakt, vergoedt je BA autoverzekering de lichamelijke en materiële schade van de tegenpartij.

 

Omnium

Je botst met je firmawagen tegen een paaltje dat je niet had zien staan. Of erger. De financiële gevolgen van schade aan je wagen(s) indekken is van het grootste belang. Bij een omnium kan je kiezen voor een volledige omnium (brand, diefstal, glasbreuk, aanrijding met dieren, natuurkrachten plus voertuigschade), of een beperkte dekking (de ‘kleine omnium”).

Pechverhelping

Jouw collega staat op tweehonderd kilometer van het bedrijf in panne, en de auto is met geen stokken meer aan de praat te krijgen. Of een werknemer vergist zich en tankt de verkeerde brandstof. Geen nood: een vervangwagen wordt ter beschikking gesteld bij problemen met het voertuig. Bij een ernstig ongeval wordt je werknemer zelfs gerepatrieerd en de wagen naar hersteller gesleept.

Fietsverzekering

Ook de fietsen van sportieve werknemers die met hun stalen ros naar het werk komen, kan je verzekeren tegen diefstal en schade.

Rechtsbijstand

Een polis rechtsbijstand zorgt voor de verdediging van jouw belangen. Dat kan bijvoorbeeld door de aanstelling van een expert en/of advocaat naar eigen vrije keuze en het opvorderen van je schade bij derden. Een gespecialiseerde rechtsbijstand is hierbij helemaal geen overbodige luxe!

Bestuurder

De wetgever voorziet een schadevergoeding aan ieder die schade heeft bij een ongeval. Wie aansprakelijk is voor het ongeval blijft echter uitgesloten van vergoeding. De polis Bestuurder is hiervoor de oplossing en voorziet in een financiële vergoeding bij overlijden, invaliditeit en/of medische kosten.

Andere mogelijke uitbreidingen

Afhankelijk van de bedrijfsactiviteit kan je extra opteren voor dekkingen rond machinebreuk, containeraansprakelijkheid, dekking vervoerde goederen (CMR), koopwaar, enzoverder.

Als onafhankelijke makelaar werken wij met

Waarom u verzekeren bij Consea?

Wij kennen jouw business

Bij Consea profiteer je van ruim zestig jaar ervaring in zakelijke verzekeringen. Onze deskundigen kennen je business en de specifieke risico’s waarmee jouw bedrijf te maken heeft door en door. We hebben specialisten in huis voor elk type bedrijf, ook voor grote ondernemingen en de landbouw. Zij raden je een verzekeringspolis aan die echt rekening houdt met je wensen.

Onafhankelijk

Als onafhankelijke makelaar stellen we alles in het werk om je het allerbeste verzekeringspakket aan te bieden. De tarieven en dekkingen van zakelijke verzekeringen lopen sterk uiteen naargelang de sector en de verzekeringsmaatschappij. Onze specialisten filteren wat het beste met jouw situatie overeenkomt. Zo komen wij tot de ultieme deal: de juiste verzekering aan de juiste prijs.

Lokaal en betrokken

Consea is van de regio, voor de regio. Wij zitten dagelijks aan tafel met lokale ondernemers. We zijn nauw betrokken bij onze klanten en weten wat ondernemen is. Daardoor kunnen wij je als geen ander bijstaan om de juiste verzekering te kiezen. Niet voor niets laten meer dan 500 ondernemers uit de regio Brugge-Gent zich voor hun verzekeringen bijstaan door Consea.

Onze specialisten

consea-dens-de-ridder
Dens De Ridder

Dens is gedelegeerd bestuurder van Consea. Je vindt Dens in het kantoor in Maldegem en Aalter.

consea-kurt-de-pre
Kurt De Pré

Kurt is gedelegeerd bestuurder van Consea. Je vindt Kurt zowel in de kantoren Maldegem als Aalter.

consea-dirk-de-marlie
Dirk De Marlie

Account Manager verzekeringen Kmo & Zelfstandigen
Claims Manager

 • Wij Belgen laten ons vlug ‘oververzekeren’, vaak uit angst of onwetendheid. Met Consea heb ik een partner die ik vertrouw Zij wijzen mij op mijn echte noodzaken en risico’s. Hun absolute sterkte is dat ze onafhankelijk zijn. Zo beschik ik over verschillende verzekeringen van verschillende maatschappijen. De beste polissen tegen de beste voorwaarden. Zo moet dat zijn!

  consea-klant
  Luc D. (39) ondernemer en klant bij Consea
 • Mijn vrouw en ik bezitten vier woningen en een mooie beleggingsportefeuille. We willen niet te veel erfbelasting betalen. Samen met Consea hebben we een plan opgesteld om de successierechten zo minimaal mogelijk te houden. Tegelijkertijd is het een heel geruststellende gedachte dat er genoeg geld overblijft om financieel onbezorgd te kunnen leven.

  consea-klant
  Klant Consea
 • Ik vind het fijn dat iemand naar me luistert en begrijpt wat ik nodig heb. Consea reikt oplossingen aan die passen voor mij.

  consea-klant
  Ann P. (43) bediende uit Beernem
 • Dankzij Consea begonnen onze ouders tijdig met hun successieplanning. Toen papa plots ernstig ziek werd, was alles al geregeld zoals ze dat zelf wilden. We zijn de Consea medewerker daar nog altijd heel erg dankbaar voor!

  consea-klant
  Birgitte K. (53) en Paul K. (56) uit Brugge
 • Onlangs kochten we ons eerste huis aan. Spannend, maar ook onbekend terrein en toch wel behoorlijk veel papierwerk. In Consea vonden we een uitstekende partner. Ze stonden altijd voor ons klaar en hadden op elke vraag een passend antwoord.

  consea-klant
  Mieke P (25) en Ronny D (28), arbeiders uit Maldegem

Mijn verzekeringen

Log in om je verzekeringen en je schadedossier te bekijken.

Heb je nog geen inloggegevens? Vraag deze aan in onze kantoren.

Gratis check: is jouw bedrijf optimaal verzekerd?

Wil je er zeker van zijn dat jouw zaak, bedrijfsbezittingen en werknemers optimaal verzekerd zijn? Laat onze specialisten jouw verzekeringen gratis nakijken. We wijzen eventuele tekorten of overlappingen aan en geven vrijblijvend advies.

6 tips over zakelijke verzekeringen

Verzeker je tegen fabricatierisico’s

Wist je dat jij de productverantwoordelijkheid draagt wanneer je producten importeert van buiten de Europese Unie? Als bijvoorbeeld speelgoed uit China niet conform de Europese richtlijnen vervaardigd is, ben jij daar mee voor verantwoordelijk. Hiervoor kan je je verzekeren.

Gewaarborgd Inkomen

Jouw premie voor de verzekering Gewaarborgd Inkomen gaat drastisch naar beneden als je ervoor kiest je uitkering pas te ontvangen vanaf de derde maand arbeidsongeschiktheid. Wist je dat?

Sluit tijdig rechtsbijstand af

Voor een rechtsbijstandverzekering geldt vaak een wachttijd, soms zelfs van een jaar. Start dus tijdig met het afnemen van je rechtsbijstand, zodat je verzekerd bent van juridische bijstand als het nodig is.

Verzeker je bedrijfshal voor de juiste waarde

Stel, je bedrijfshal brandt af. Hoeveel kost het om die opnieuw te laten bouwen? Ga je het pand verzekeren op inspectie of op eerste risico? Onze specialisten kunnen perfect inschatten voor welk bedrag je bedrijfshal echt verzekerd moet zijn.

Gebrekkige landbouwproducten verzekeren

Wist je dat de schadeclaim bij het leveren van gebrekkige landbouwproducten heel hoog kan oplopen? Stel dat jouw melk opgehaald wordt door een tankwagen, en die niet geschikt blijkt voor consumptie. De hele inhoud van de tankwagen wordt daardoor waardeloos. Tegen een beperkte premie kan je een verzekering afsluiten die zowel jouw schade als die van derden dekt.

Hospitalisatie zonder medische acceptatie

Wanneer je voor je werknemers een hospitalisatieverzekering afsluit, worden zij zonder meer aanvaard door de verzekeringsmaatschappij. Dat kan voor sommige werknemers heel belangrijk zijn. Iemand die in het verleden bijvoorbeeld een herniaoperatie heeft ondergaan, hoeft via de groepsverzekering geen medische acceptatie te doorlopen.

Onze kantoren

Kantoor Maldegem

Marktstraat 53
9990 Maldegem
België

 

Telefoon: 050 72 92 60
E-mail: verzekeringen.maldegem@consea.be
Openingstijden: 09:00–12:15
Na afspraak: elke namiddag en zaterdagvoormiddag

Kantoor Aalter

Stationsstraat 171
9880 Aalter
België

 

Telefoon: 09 374 65 25
E-mail: verzekeringen.aalter@consea.be
Openingstijden: 09:00–12:00, 13:30–17:00
Na afspraak: dinsdagnamiddag en donderdagnamiddag