Stel de toekomst van je bedrijf veilig

Een bedrijfspand kost handenvol geld. Dan hebben we het nog niet over de voorraad, machines en het materieel dat er in staat. Je kan het je niet permitteren dat dit allemaal verloren zou gaan, door een brand bijvoorbeeld. Om de toekomst van je zaak veilig te stellen is het dus van cruciaal belang om goed verzekerd te zijn. Zodat je droom bij tegenslag niet in rook opgaat.

 

Brandverzekering met optimale dekking

Weet jij hoeveel je bedrijfshal, atelier, serre of kantoor momenteel waard is? Als zaakvoerder heb je waarschijnlijk geen flauw idee. Maar Consea heeft specialisten voor elk type bedrijf, groot of klein. De waarde van het bedrijfspand wordt door onze Consea experts bepaald, samen met de klant. Ook voor het machinepark wordt de waardebepaling in samenspraak met de zaakvoerder uitgevoerd door ons kantoor. De brandverzekering wordt volledig in samenspraak met jou samengesteld. En ook na het afsluiten van de polis volgen we jouw dossier persoonlijk op, zodat je brandverzekering steeds up to date is.

 

Bedrijfsschade

Bijna 60% van de bedrijven zonder bedrijfsschadeverzekering moeten de boeken neerleggen binnen de 5 jaar na een zware brand of machinebreuk. Bij een brandschade kan het maanden duren vooraleer het bedrijf terug kan opstarten, terwijl de vaste kosten zich opstapelen gedurende deze periode van inactiviteit. En je marktpositie komt tijdens de wederopbouw misschien onder druk te staan. Indien je alles met eigen middelen moet bekostigen gaat dat ten koste van je eigen vermogen, met risico op financiële instabiliteit. De aangewezen bescherming hiertegen is de bedrijfsschadeverzekering.

consea-kmo-verzekeringen-brandverzekering

Een brandverzekering beschermt bij

Brand

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Een goede brandverzekering vergoedt de schade.

Schade bij diefstal

Bij diefstal ben je niet alleen je spullen kwijt, maar is er vaak ook schade aan je bedrijfspand. De kosten om een geforceerd slot of een ingeslagen raam te herstellen worden eveneens vergoed.

Waterschade en schade door stookolie

Water dat insijpelt door een breuk van een leiding, een lek met stookolie … leuk is anders. Maar als je weet dat de kosten vergoed worden, is dat alvast één zorg minder

Glasbreuk

Het breken van beglazing tot zelfs zonnepanelen is gedekt in jouw brandverzekering. Je verzekeraar vergoedt niet alleen het glas, maar ook de plaatsingskosten.

Stormschade en natuurrampen

De weergoden kunnen soms lelijk huishouden, ook in België. Schade door hagel en sneeuwdruk is gedekt, en bij uitzonderlijke windsnelheden wordt ook stormschade vergoed.

Elektriciteitsschade

Het komt gelukkig niet vaak voor – hout vasthouden – maar een kortsluiting of blikseminslag kan nefast zijn voor jouw machines. Jouw kapotte machinepark worden vergoed door je verzekering

Diefstal (optie)

Bij een brandverzekering kan je een extra diefstaldekking afsluiten. De diefstal van de verzekerde inhoud wordt dan vergoed, net als beschadigingen die hiermee gepaard gaan (ook bij vandalisme).

Als onafhankelijke makelaar werken wij met

Waarom verzekeren bij Consea?

Wij kennen jouw business

Bij Consea profiteer je van ruim zestig jaar ervaring in zakelijke verzekeringen. Onze deskundigen kennen je business en de specifieke risico’s waarmee jouw bedrijf te maken heeft door en door. We hebben specialisten in huis voor elk type bedrijf, ook voor grote ondernemingen en de landbouw. Zij raden je een verzekeringspolis aan die echt rekening houdt met je wensen.

Onafhankelijk

Als onafhankelijke makelaar stellen we alles in het werk om je het allerbeste verzekeringspakket aan te bieden. De tarieven en dekkingen van zakelijke verzekeringen lopen sterk uiteen naargelang de sector en de verzekeringsmaatschappij. Onze specialisten filteren wat het beste met jouw situatie overeenkomt. Zo komen wij tot de ultieme deal: de juiste verzekering aan de juiste prijs.

Lokaal en betrokken

Consea is van de regio, voor de regio. Wij zitten dagelijks aan tafel met lokale ondernemers. We zijn nauw betrokken bij onze klanten en weten wat ondernemen is. Daardoor kunnen wij je als geen ander bijstaan om de juiste verzekering te kiezen. Niet voor niets laten meer dan 500 ondernemers uit de regio Brugge-Gent zich voor hun verzekeringen bijstaan door Consea.

Onze specialisten

consea-dens-de-ridder
Dens De Ridder

Dens is gedelegeerd bestuurder van Consea. Je vindt Dens in het kantoor in Maldegem en Aalter.

consea-kurt-de-pre
Kurt De Pré

Kurt is gedelegeerd bestuurder van Consea. Je vindt Kurt zowel in de kantoren Maldegem als Aalter.

consea-dirk-de-marlie
Dirk De Marlie

Account Manager verzekeringen Kmo & Zelfstandigen
Claims Manager

 • Wij Belgen laten ons vlug ‘oververzekeren’, vaak uit angst of onwetendheid. Met Consea heb ik een partner die ik vertrouw Zij wijzen mij op mijn echte noodzaken en risico’s. Hun absolute sterkte is dat ze onafhankelijk zijn. Zo beschik ik over verschillende verzekeringen van verschillende maatschappijen. De beste polissen tegen de beste voorwaarden. Zo moet dat zijn!

  consea-klant
  Luc D. (39) ondernemer en klant bij Consea
 • Mijn vrouw en ik bezitten vier woningen en een mooie beleggingsportefeuille. We willen niet te veel erfbelasting betalen. Samen met Consea hebben we een plan opgesteld om de successierechten zo minimaal mogelijk te houden. Tegelijkertijd is het een heel geruststellende gedachte dat er genoeg geld overblijft om financieel onbezorgd te kunnen leven.

  consea-klant
  Klant Consea
 • Ik vind het fijn dat iemand naar me luistert en begrijpt wat ik nodig heb. Consea reikt oplossingen aan die passen voor mij.

  consea-klant
  Ann P. (43) bediende uit Beernem
 • Dankzij Consea begonnen onze ouders tijdig met hun successieplanning. Toen papa plots ernstig ziek werd, was alles al geregeld zoals ze dat zelf wilden. We zijn de Consea medewerker daar nog altijd heel erg dankbaar voor!

  consea-klant
  Birgitte K. (53) en Paul K. (56) uit Brugge
 • Onlangs kochten we ons eerste huis aan. Spannend, maar ook onbekend terrein en toch wel behoorlijk veel papierwerk. In Consea vonden we een uitstekende partner. Ze stonden altijd voor ons klaar en hadden op elke vraag een passend antwoord.

  consea-klant
  Mieke P (25) en Ronny D (28), arbeiders uit Maldegem

Mijn verzekeringen

Log in om je verzekeringen en je schadedossier te bekijken.

Heb je nog geen inloggegevens? Vraag deze aan in onze kantoren.

Gratis check: is jouw bedrijf optimaal verzekerd?

Wil je er zeker van zijn dat jouw zaak, bedrijfsbezittingen en werknemers optimaal verzekerd zijn? Laat onze specialisten jouw verzekeringen gratis nakijken. We wijzen eventuele tekorten of overlappingen aan en geven vrijblijvend advies.

6 tips over zakelijke verzekeringen

Verzeker je tegen fabricatierisico’s

Wist je dat jij de productverantwoordelijkheid draagt wanneer je producten importeert van buiten de Europese Unie? Als bijvoorbeeld speelgoed uit China niet conform de Europese richtlijnen vervaardigd is, ben jij daar mee voor verantwoordelijk. Hiervoor kan je je verzekeren.

Gewaarborgd Inkomen

Jouw premie voor de verzekering Gewaarborgd Inkomen gaat drastisch naar beneden als je ervoor kiest je uitkering pas te ontvangen vanaf de derde maand arbeidsongeschiktheid. Wist je dat?

Sluit tijdig rechtsbijstand af

Voor een rechtsbijstandverzekering geldt vaak een wachttijd, soms zelfs van een jaar. Start dus tijdig met het afnemen van je rechtsbijstand, zodat je verzekerd bent van juridische bijstand als het nodig is.

Verzeker je bedrijfshal voor de juiste waarde

Stel, je bedrijfshal brandt af. Hoeveel kost het om die opnieuw te laten bouwen? Ga je het pand verzekeren op inspectie of op eerste risico? Onze specialisten kunnen perfect inschatten voor welk bedrag je bedrijfshal echt verzekerd moet zijn.

Gebrekkige landbouwproducten verzekeren

Wist je dat de schadeclaim bij het leveren van gebrekkige landbouwproducten heel hoog kan oplopen? Stel dat jouw melk opgehaald wordt door een tankwagen, en die niet geschikt blijkt voor consumptie. De hele inhoud van de tankwagen wordt daardoor waardeloos. Tegen een beperkte premie kan je een verzekering afsluiten die zowel jouw schade als die van derden dekt.

Hospitalisatie zonder medische acceptatie

Wanneer je voor je werknemers een hospitalisatieverzekering afsluit, worden zij zonder meer aanvaard door de verzekeringsmaatschappij. Dat kan voor sommige werknemers heel belangrijk zijn. Iemand die in het verleden bijvoorbeeld een herniaoperatie heeft ondergaan, hoeft via de groepsverzekering geen medische acceptatie te doorlopen.

Onze kantoren

Kantoor Maldegem

Marktstraat 53
9990 Maldegem
België

 

Telefoon: 050 72 92 60
E-mail: verzekeringen.maldegem@consea.be
Openingstijden: 09:00–12:15
Na afspraak: elke namiddag en zaterdagvoormiddag

Kantoor Aalter

Stationsstraat 171
9880 Aalter
België

 

Telefoon: 09 374 65 25
E-mail: verzekeringen.aalter@consea.be
Openingstijden: 09:00–12:00, 13:30–17:00
Na afspraak: dinsdagnamiddag en donderdagnamiddag