Verzeker de risico’s van je bedrijf

Als land- of tuinbouwer moet je soms berekende risico’s nemen. Je investeert in gloednieuwe serres bijvoorbeeld, of in emissiearme stallen voor je dieren.  En dan wil je natuurlijk dat die investering, je bedrijf en je omzet optimaal beschermd zijn bij tegenslag. Bovendien loop je in de agrarische sector specifieke risico’s, die om een juiste dekking vragen. Na een uitzonderlijke hagelbui bijvoorbeeld zou je graag hebben dat niet alleen de schade vergoed wordt, maar ook het kwaliteitsverlies van je groenten, fruit of bloemen.

 

De juiste zakelijke verzekering

Bij Consea kan je gerust zijn, want wij hebben de nodige specialisten in huis die kaas gegeten hebben van land- en tuinbouwbedrijven, groot en klein. Samen met jou bekijken ze welke risico’s je loopt, waarna ze je eerlijk en onomwonden vertellen wat je wel en niet moet verzekeren. Brand- en hagelschade bijvoorbeeld, maar misschien ook ongevallen en ziekte van je paarden of rundvee. Als geen ander kunnen wij voor jou de juiste verzekering samenstellen, rekening houdend met al jouw wensen. En doordat we volledig onafhankelijk zijn, bieden we je de beste verzekering aan de juiste prijs. Niet voor niets laten meer dan 500 ondernemers uit de regio Brugge-Gent zich voor hun verzekeringen bijstaan door Consea.

consea-land-en-tuinbouw-verzekeringen

Je kan bij ons terecht voor de volgende verzekeringen voor je zaak:

Brand

Weet jij precies hoeveel je kantoor, atelier of bedrijfsgebouw waard is? Geloof ons: bedrijfspanden verzekeren is maatwerk. Bij Consea ben je zeker van de beste bescherming bij:

 

 • Brand
 • Schade bij diefstal
 • Stomschade en natuurrampen
 • Glasbreuk
 • Waterschade
 • Elektriciteitsschade
 • Andere risico’s

Rechtsbijstand

Als ondernemer krijg je wellicht vroeg of laat te maken met juridische, administratieve of sociale geschillen. Onze rechtsbijstand garandeert:

 

 • Juridisch advies
 • Juridische ondersteuning bij bedrijfsconflicten
 • Hulp bij incasso

Autoverzekering

Zonder je auto of bestelwagen ben je als ondernemer nergens. Wij zorgen dat je goed verzekerd bent, en dat je bij pech vliegensvlug weer achter het stuur zit. Voor je zakelijke wagenpark verzekeren we:

 

 • BA
 • Pechverhelping
 • Omnium
 • Rechtsbijstand
 •  Aanvullende packs

Wij bieden de volgende verzekeringen voor je werknemers:

Arbeidsongevallen

Bied je werknemers en hun gezinnen extra zekerheid bij arbeidsongeschiktheid door een ongeval. Onze ongevallenverzekering keert een vergoeding uit bij:

 

 • Blijvende invaliditeit
 • Overlijden
 • Tegemoetkoming re-integratiekosten

Groepsverzekering

Een groepsverzekering is een heel interessante secundaire arbeidsvoorwaarde. Wij stellen voor jou een pakket op maat samen. De dekkingen zijn afhankelijk van je keuzes:

 

 • Hospitalisatieverzekering
 • Extralegaal pensioen
 • Maaltijdcheques

Hospitalisatie

Je wil je werknemers een aantrekkelijke hospitalisatieverzekering aanbieden? Wij kunnen de verzekering volledig aanpassen aan je wensen, van beperkt tot zeer uitgebreid:

 

 • Zware ziektes
 • Hospitalisatie
 • In het buitenland
 • Kosten voor en na een opname

Verzekeringen voor jou als zaakvoerder

Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (APZ)

Geniet later van een zorgeloze oude dag, door nu een aanvullend pensioen op te bouwen. Met het VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen) spaar je fiscaal voordelig.

Individuele Pensioentoezegging (IPT)

Aan zelfstandigen met een vennootschap bieden wij de Individuele Pensioentoezegging (IPT).

Gewaarborgd Inkomen

Bij ziekte of een ongeval loop je het risico om arbeidsongeschikt te raken. Bescherm jezelf tegen inkomstenverlies doordat je niet meer kan werken.

BA Bestuurder

Als bestuurder kan je aansprakelijk gesteld worden voor fouten of nalatigheid bij de uitvoering van je werk. Een verzekering BA Bestuurder beschermt je tegen de volgende risico’s:

 

 • Schade-uitkering
 • Rechtsbijstand

Als onafhankelijke makelaar werken wij met

Waarom kiezen voor Consea?

Wij kennen jouw business

Bij Consea profiteer je van ruim zestig jaar ervaring in zakelijke verzekeringen. Onze deskundigen kennen je business en de specifieke risico’s waarmee jouw bedrijf te maken heeft door en door. We hebben specialisten in huis voor elk type bedrijf, ook voor grote ondernemingen en de landbouw. Zij raden je een verzekeringspolis aan die echt rekening houdt met je wensen.

Onafhankelijk

Als onafhankelijke makelaar stellen we alles in het werk om je het allerbeste verzekeringspakket aan te bieden. De tarieven en dekkingen van zakelijke verzekeringen lopen sterk uiteen naargelang de sector en de verzekeringsmaatschappij. Onze specialisten filteren wat het beste met jouw situatie overeenkomt. Zo komen wij tot de ultieme deal: de juiste verzekering aan de juiste prijs.

Lokaal en betrokken

Consea is van de regio, voor de regio. Wij zitten dagelijks aan tafel met lokale ondernemers. We zijn nauw betrokken bij onze klanten en weten wat ondernemen is. Daardoor kunnen wij je als geen ander bijstaan om de juiste verzekering te kiezen. Niet voor niets laten meer dan 500 ondernemers uit de regio Brugge-Gent zich voor hun verzekeringen bijstaan door Consea.

Onze specialisten

Mireille Van Hecke

Werkt in het kantoor te Maldegem als vastgoedconsulente.

Julie De Baere

Julie is vastgoedconsulente in de regio Maldegem. Je vindt haar in het kantoor Maldegem.

Layla Van Hoecke

Layla is erkend vastgoedmakelaar (BIV 510.976). Je vindt haar in het kantoor Aalter.

consea-yves-de-bruycker
Ives De Bruycker

Ives is financieel adviseur, expert in beleggingen en vermogensbeheer. Je vindt hem in het kantoor Maldegem en Aalter.

consea-dens-de-ridder
Dens De Ridder

Dens is gedelegeerd bestuurder van Consea. Je vindt Dens in het kantoor in Maldegem en Aalter.

consea-kurt-de-pre
Kurt De Pré

Kurt is gedelegeerd bestuurder van Consea. Je vindt Kurt zowel in de kantoren Maldegem als Aalter.

consea-frederique-gillebeert
Frederique Gillebeert

Frederique is erkend vastgoedmakelaar (BIV 511.671). Je vindt hem in het kantoor Aalter.

consea-martine-verstrynge
Martine Verstrynge

Martine Verstrynge, medewerkster boekhouding

consea-sonja-huyghe
Sonja Huyghe

Sonja adviseert je over al jouw beleggingen. Je vindt Sonja in ons kantoor in Maldegem.

consea-katrien-van-rie
Katrien Van Rie

Katrien adviseert je over al jouw beleggingen. Je vindt Katrien in ons kantoor in Maldegem.

consea-didier-de-wilde
Didier Dewilde

Didier heeft ruim twintig jaar ervaring als expert particuliere verzekeringen. Je vindt onze adviseur verzekeringen in ons kantoor in Maldegem.

consea-suzy-plasschaert
Suzy Plasschaert

Suzy is specialiste particuliere verzekeringen. Je vindt deze adviseur verzekeringen in het kantoor Maldegem.

consea-evelien-lammens
Evelien Lammens

Evelien is schade-expert met ruim tien jaar ervaring. Zij is te vinden in ons kantoor in Maldegem.

consea-dirk-de-marlie
Dirk De Marlie

Account Manager verzekeringen Kmo & Zelfstandigen
Claims Manager

 • Wij Belgen laten ons vlug ‘oververzekeren’, vaak uit angst of onwetendheid. Met Consea heb ik een partner die ik vertrouw Zij wijzen mij op mijn echte noodzaken en risico’s. Hun absolute sterkte is dat ze onafhankelijk zijn. Zo beschik ik over verschillende verzekeringen van verschillende maatschappijen. De beste polissen tegen de beste voorwaarden. Zo moet dat zijn!

  consea-klant
  Luc D. (39) ondernemer en klant bij Consea
 • Mijn vrouw en ik bezitten vier woningen en een mooie beleggingsportefeuille. We willen niet te veel erfbelasting betalen. Samen met Consea hebben we een plan opgesteld om de successierechten zo minimaal mogelijk te houden. Tegelijkertijd is het een heel geruststellende gedachte dat er genoeg geld overblijft om financieel onbezorgd te kunnen leven.

  consea-klant
  Klant Consea
 • Ik vind het fijn dat iemand naar me luistert en begrijpt wat ik nodig heb. Consea reikt oplossingen aan die passen voor mij.

  consea-klant
  Ann P. (43) bediende uit Beernem
 • Dankzij Consea begonnen onze ouders tijdig met hun successieplanning. Toen papa plots ernstig ziek werd, was alles al geregeld zoals ze dat zelf wilden. We zijn de Consea medewerker daar nog altijd heel erg dankbaar voor!

  consea-klant
  Birgitte K. (53) en Paul K. (56) uit Brugge
 • Onlangs kochten we ons eerste huis aan. Spannend, maar ook onbekend terrein en toch wel behoorlijk veel papierwerk. In Consea vonden we een uitstekende partner. Ze stonden altijd voor ons klaar en hadden op elke vraag een passend antwoord.

  consea-klant
  Mieke P (25) en Ronny D (28), arbeiders uit Maldegem

Mijn verzekeringen

Log in om je verzekeringen en je schadedossier te bekijken.

Heb je nog geen inloggegevens? Vraag deze aan in onze kantoren.

Gratis check: is jouw bedrijf optimaal verzekerd?

Wil je er zeker van zijn dat jouw zaak, bedrijfsbezittingen en werknemers optimaal verzekerd zijn? Laat onze specialisten jouw verzekeringen gratis nakijken. We wijzen eventuele tekorten of overlappingen aan en geven vrijblijvend advies.

6 tips over zakelijke verzekeringen

Verzeker je tegen fabricatierisico’s

Wist je dat jij de productverantwoordelijkheid draagt wanneer je producten importeert van buiten de Europese Unie? Als bijvoorbeeld speelgoed uit China niet conform de Europese richtlijnen vervaardigd is, ben jij daar mee voor verantwoordelijk. Hiervoor kan je je verzekeren.

Gewaarborgd Inkomen

Jouw premie voor de verzekering Gewaarborgd Inkomen gaat drastisch naar beneden als je ervoor kiest je uitkering pas te ontvangen vanaf de derde maand arbeidsongeschiktheid. Wist je dat?

Sluit tijdig rechtsbijstand af

Voor een rechtsbijstandverzekering geldt vaak een wachttijd, soms zelfs van een jaar. Start dus tijdig met het afnemen van je rechtsbijstand, zodat je verzekerd bent van juridische bijstand als het nodig is.

Verzeker je bedrijfshal voor de juiste waarde

Stel, je bedrijfshal brandt af. Hoeveel kost het om die opnieuw te laten bouwen? Ga je het pand verzekeren op inspectie of op eerste risico? Onze specialisten kunnen perfect inschatten voor welk bedrag je bedrijfshal echt verzekerd moet zijn.

Gebrekkige landbouwproducten verzekeren

Wist je dat de schadeclaim bij het leveren van gebrekkige landbouwproducten heel hoog kan oplopen? Stel dat jouw melk opgehaald wordt door een tankwagen, en die niet geschikt blijkt voor consumptie. De hele inhoud van de tankwagen wordt daardoor waardeloos. Tegen een beperkte premie kan je een verzekering afsluiten die zowel jouw schade als die van derden dekt.

Hospitalisatie zonder medische acceptatie

Wanneer je voor je werknemers een hospitalisatieverzekering afsluit, worden zij zonder meer aanvaard door de verzekeringsmaatschappij. Dat kan voor sommige werknemers heel belangrijk zijn. Iemand die in het verleden bijvoorbeeld een herniaoperatie heeft ondergaan, hoeft via de groepsverzekering geen medische acceptatie te doorlopen.

Onze kantoren

Kantoor Maldegem

Marktstraat 53
9990 Maldegem
België

 

Telefoon: 050 72 92 60
E-mail: verzekeringen.maldegem@consea.be
Openingstijden: 09:00–12:15
Na afspraak: elke namiddag en zaterdagvoormiddag

Kantoor Aalter

Stationsstraat 171
9880 Aalter
België

 

Telefoon: 09 374 65 25
E-mail: verzekeringen.aalter@consea.be
Openingstijden: 09:00–12:00, 13:30–17:00
Na afspraak: dinsdagnamiddag en donderdagnamiddag