Bescherm je thuis

Je woning is je thuis. Het is je belangrijkste investering, waar je misschien wel jarenlang voor hebt gespaard. Reden genoeg om je woning goed te beschermen met een brandverzekering die perfect aansluit op wat je nodig hebt.

 

Brandverzekering op maat

De polis die wij voor je zoeken, is geen standaardproduct maar beantwoordt tot in het kleinste detail aan jouw behoeften. Bij Consea kan je op je twee oren slapen, want met een polis op maat is je belangrijkste investering optimaal beschermd.

consea-kmo-verzekeringen-brandverzekering

Volgende waarborgen zijn gedekt

Brand

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Kortsluiting, een frietketel die in brand vliegt … voor je het weet is het gebeurd. Maar een goede brandverzekering vergoedt de schade.

Schade bij diefstal

Bij diefstal ben je niet alleen je spullen kwijt, maar is er vaak ook schade aan je woning. De kosten om een geforceerd slot of een ingeslagen raam te herstellen worden eveneens vergoed.

Waterschade

Water dat insijpelt langs het dak, een lek in de waterleiding … leuk is anders. Maar als je weet dat de kosten van waterschade vergoed worden, is dat alvast één zorg minder.

Glasbreuk

Kinderen moeten kunnen spelen. En liefst buiten, als het kan. Die voetbal door je raam neem je er dan maar bij. Je verzekeraar vergoedt niet alleen het glas, maar ook de plaatsingskosten.

Stormschade en natuurrampen

De weergoden kunnen soms lelijk huishouden, ook in België. Schade door hagel, sneeuwdruk en stormschade wordt vergoed.

Elektriciteitsschade

Het komt gelukkig niet vaak voor – hout vasthouden – maar breekt er door kortsluiting brand uit in je woning dan is de schade gedekt. Een kortsluiting kan ook nefast zijn voor je elektrische toestellen. Kapotte apparaten worden vergoed door je verzekering.

Blikseminslag

Zowel rechtstreekse als onrechtstreekse blikseminslag (via de leidingen) is gedekt. Bij een blikseminslag op je woning wordt de schade vergoed. Hetzelfde geldt voor je elektrische toestellen.

Burgelijke aansprakelijkheid (BA) gebouw

 

Indien jouw woning schade veroorzaakt (bijvoorbeeld een dakpan die op een voorbijganger valt), dan dekt deze bijkomende waarborg zowel de stoffelijke als lichamelijke schade.

Schade aan motorvoertuigen (optie)

Indien je geen omnium-verzekering hebt voor je wagen dekt deze bijkomende waarborg de waarde van je wagen bij een woningbrand.

Schade door inbraak, vandalisme of kwaad opzet

De materiële schade, rechtstreeks veroorzaakt aan het gebouw door vandalisme, kwaad opzet of door dieven is meeverzekerd door deze bijkomende waarborg. Indien er ingebroken wordt in jouw woning worden de kosten om een geforceerd slot of een ingeslagen raam te herstellen eveneens vergoed.

Als onafhankelijke makelaar werken wij met

Waarom kiezen voor Consea?

Verzeker wat nodig is

Je wil een verzekering die zo goedkoop mogelijk is. Maar naast de prijs moet je ook letten op tal van andere factoren. Consea kan je daar als geen ander in bijstaan. We analyseren wat je nodig hebt en zoeken samen een oplossing die perfect bij je past. Met meer dan zestig jaar ervaring in de verzekeringswereld zorgen wij ervoor dat je verzekert wat nodig is. Niets meer, en niets minder.

Onafhankelijk advies

Consea is niet verbonden aan één maatschappij, waardoor we jou beter kunnen adviseren, totaal onafhankelijk. Bij de keuze van een verzekering hebben we maar één doel voor ogen: jou de allerbeste oplossing bieden. Dankzij onze grote klantenportefeuille profiteer je bovendien van zeer gunstige voorwaarden. Je krijgt dus het beste advies aan een uitstekende prijs.

Wij nemen het voor je op

Je Consea-adviseur staat je bij met raad en daad, op elk moment van de dag. Niet alleen bij het afsluiten van de polis, maar ook in geval van schade. Bij een schadegeval heb je genoeg aan je hoofd, en heb je nood aan een vertrouwde partner die je alle rompslomp uit handen neemt. Onze doorwinterde schade-experts nemen het voor je op bij de verzekeringmaatschappij, waar ze jouw belangen optimaal behartigen.

Onze specialisten

consea-didier-de-wilde
Didier Dewilde

Didier heeft ruim twintig jaar ervaring als expert particuliere verzekeringen. Je vindt onze adviseur verzekeringen in ons kantoor in Maldegem.

consea-suzy-plasschaert
Suzy Plasschaert

Suzy is specialiste particuliere verzekeringen. Je vindt deze adviseur verzekeringen in het kantoor Maldegem.

consea-evelien-lammens
Evelien Lammens

Evelien is schade-expert met ruim tien jaar ervaring. Zij is te vinden in ons kantoor in Maldegem.

consea-dirk-de-marlie
Dirk De Marlie

Account Manager verzekeringen Kmo & Zelfstandigen
Claims Manager

 • Wij Belgen laten ons vlug ‘oververzekeren’, vaak uit angst of onwetendheid. Met Consea heb ik een partner die ik vertrouw Zij wijzen mij op mijn echte noodzaken en risico’s. Hun absolute sterkte is dat ze onafhankelijk zijn. Zo beschik ik over verschillende verzekeringen van verschillende maatschappijen. De beste polissen tegen de beste voorwaarden. Zo moet dat zijn!

  consea-klant
  Luc D. (39) ondernemer en klant bij Consea
 • Mijn vrouw en ik bezitten vier woningen en een mooie beleggingsportefeuille. We willen niet te veel erfbelasting betalen. Samen met Consea hebben we een plan opgesteld om de successierechten zo minimaal mogelijk te houden. Tegelijkertijd is het een heel geruststellende gedachte dat er genoeg geld overblijft om financieel onbezorgd te kunnen leven.

  consea-klant
  Klant Consea
 • Ik vind het fijn dat iemand naar me luistert en begrijpt wat ik nodig heb. Consea reikt oplossingen aan die passen voor mij.

  consea-klant
  Ann P. (43) bediende uit Beernem
 • Dankzij Consea begonnen onze ouders tijdig met hun successieplanning. Toen papa plots ernstig ziek werd, was alles al geregeld zoals ze dat zelf wilden. We zijn de Consea medewerker daar nog altijd heel erg dankbaar voor!

  consea-klant
  Birgitte K. (53) en Paul K. (56) uit Brugge
 • Onlangs kochten we ons eerste huis aan. Spannend, maar ook onbekend terrein en toch wel behoorlijk veel papierwerk. In Consea vonden we een uitstekende partner. Ze stonden altijd voor ons klaar en hadden op elke vraag een passend antwoord.

  consea-klant
  Mieke P (25) en Ronny D (28), arbeiders uit Maldegem

Mijn verzekeringen

Log in om je verzekeringen en je schadedossier te bekijken.

Heb je nog geen inloggegevens? Vraag deze aan in onze kantoren.

Laat je verzekeringen gratis nakijken

Wil je absoluut zeker zijn dat je familie en je bezittingen goed beschermd zijn? Laat onze specialisten dan gratis jouw verzekeringen nakijken. We wijzen op eventuele tekorten of overlappingen en geven vrijblijvend advies.

6 tips over verzekeringen

Bescherm jezelf, ook als autobestuurder

Een autoverzekering beschermt je tegen schade bij een ongeval. Maar als bestuurder ben je zelf niet beschermd bij een ongeval in fout. Voor je het weet krijg je een medische factuur in de bus waar je van achterovervalt. Door te kiezen voor een autoverzekering met dekking bestuurder sluit je dit risico uit.

Verzeker je auto tegen hagelschade

In ons kikkerlandje kunnen veel auto-eigenaars er helaas over meepraten: putjes in de carrosserie na een zware hagelbui. Wist je dat je je wagen hier ook zonder omnium tegen kan verzekeren? Deze verzekering is absoluut niet duur, met onze speciale verzekering tegen hagelschade.

Nuttige uitbreidingen op je brandpolis

Je brandpolis verzekert je woning. Weet dat de uitbreiding brandschade aan een vakantiewoning, feestzaal of studentenverblijf standaard is meeverzekerd.

Geen zorgen over je bonus-malus

Wist je dat er autoverzekeringen bestaan waarvan de bonus-malus niet stijgt, ook niet bij schade in fout? Onze verzekeringsspecialist vertelt je er graag alles over

Je woning nooit onderverzekerd

Als je bij je brandverzekering een plaatsenstelsel hanteert, kan je nooit onderverzekerd zijn. Je bent immers verzekerd voor de waarde van de wederopbouw van je woning.

 

Minder kilometers? Lagere premie!

Gebruik je je auto maar af en toe, om naar de supermarkt te gaan of je dochter naar de dansles te brengen? Dan kan je bij ons een kilometerverzekering afsluiten, waarbij de premie afhangt van het aantal gereden kilometers.

Onze kantoren

Kantoor Maldegem

Marktstraat 53
9990 Maldegem
België

 

Telefoon: 050 72 92 60
E-mail: verzekeringen.maldegem@consea.be
Openingstijden: 09:00–12:15
Na afspraak: elke namiddag en zaterdagvoormiddag

Kantoor Aalter

Stationsstraat 171
9880 Aalter
België

 

Telefoon: 09 374 65 25
E-mail: verzekeringen.aalter@consea.be
Openingstijden: 09:00–12:00, 13:30–17:00
Na afspraak: dinsdagnamiddag en donderdagnamiddag