Voorkom hoge medische kosten

Een van de dingen die je helaas niet altijd in de hand hebt, is je gezondheid. Soms valt een ziekenhuisopname niet te vermijden, en de hoge (opleg)kosten die daarmee gepaard gaan kunnen je opzadelen met een zware financiële kater.

 

Optimale dekking bij hospitalisatie

Jaarlijks wordt een op drie Belgische gezinnen geconfronteerd met een ziekenhuisopname, door een operatie, een behandeling of – het moet niet altijd slecht nieuws zijn – een bevalling. Met een goede hospitalisatieverzekering hoef je je alvast geen zorgen te maken over de kosten. Heb je behandelingen nodig vóór of na je opname? Toch liever een privékamer in het ziekenhuis? Je particuliere verzekering dekt de kosten. Consea werkt met een aantal maatschappijen die gespecialiseerd zijn in hospitalisatieverzekeringen. Onze specialisten maken de vergelijking en kunnen je zo een hospitalisatieverzekering aanbieden die volledig op maat gesneden is, aan de beste prijs.

consea-particuliere-verzekeringen-hospitalisatie

Een hospitalisatieverzekering omvat volgende waarborgen

Dekking en bijstand in het buitenland

Vertrek met een gerust gemoed op vakantie of op zakenreis, want ook een hospitalisatie in het buitenland is gedekt. Eventueel met de repatriëring van de verzekerde en de verzekerde gezinsleden.

Hospitalisatie

Beland je in het ziekenhuis, door ziekte of een ongeval, waar ook ter wereld? Dan worden de medische kosten (dokter, verblijf, medicijnen,…) bovenop de tussenkomst van het ziekenfonds terugbetaald, zelfs bij een one day clinic.

Wachtcontract

Heb je een hospitalisatieverzekering via je werkgever, dan kan je opteren voor een ‘wachtcontract’ die je collectieve polis kan aanvullen. Bovendien behoud je jouw premie (aan de startleeftijd van dit contract) als later de collectieve polis wegvalt, bijvoorbeeld als je op pensioen gaat.

Derdebetalersysteem

De meeste ziekenhuizen hebben een conventie afgesloten met de verzekeringsmaatschappijen. Afhankelijk van de gekozen formule/maatschappij, toon je bij een opname jouw medicard (verzekeringskaart), of verwittig je de verzekeringsmaatschappij. Hierdoor worden de facturen rechtstreeks verstuurd naar de verzekeringsmaatschappij. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken over de betaling en de administratieve afhandeling: die wordt je volledig uit handen genomen.

Kosten vóór en na je opname

Bij een ernstige ziekte houdt het vaak niet op bij je opname in het ziekenhuis. Ook de (opleg)kosten voor ambulante zorgen die gemaakt zijn in een periode voor (30 dagen) en na je hospitalisatie krijg je terugbetaald (afhankelijk van de gekozen formule) op voorwaarde dat ze rechtstreeks in verband staan met je hospitalisatie.

Aanvullende verzekering

Je hebt een hospitalisatieverzekering via je werkgever? Super. Wij bieden je een aangepaste aanvulling op je collectieve verzekering, tegen een betaalbare premie.

Als onafhankelijke makelaar werken wij met

Waarom kiezen voor Consea?

Verzeker wat nodig is

Je wil een verzekering die zo goedkoop mogelijk is. Maar naast de prijs moet je ook letten op tal van andere factoren. Consea kan je daar als geen ander in bijstaan. We analyseren wat je nodig hebt en zoeken samen een oplossing die perfect bij je past. Met meer dan zestig jaar ervaring in de verzekeringswereld zorgen wij ervoor dat je verzekert wat nodig is. Niets meer, en niets minder.

Onafhankelijk advies

Consea is niet verbonden aan één maatschappij, waardoor we jou beter kunnen adviseren, totaal onafhankelijk. Bij de keuze van een verzekering hebben we maar één doel voor ogen: jou de allerbeste oplossing bieden. Dankzij onze grote klantenportefeuille profiteer je bovendien van zeer gunstige voorwaarden. Je krijgt dus het beste advies aan een uitstekende prijs.

Wij nemen het voor je op

Je Consea-adviseur staat je bij met raad en daad, op elk moment van de dag. Niet alleen bij het afsluiten van de polis, maar ook in geval van schade. Bij een schadegeval heb je genoeg aan je hoofd, en heb je nood aan een vertrouwde partner die je alle rompslomp uit handen neemt. Onze doorwinterde schade-experts nemen het voor je op bij de verzekeringmaatschappij, waar ze jouw belangen optimaal behartigen.

Onze specialisten

consea-didier-de-wilde
Didier Dewilde

Didier heeft ruim twintig jaar ervaring als expert particuliere verzekeringen. Je vindt onze adviseur verzekeringen in ons kantoor in Maldegem.

consea-suzy-plasschaert
Suzy Plasschaert

Suzy is specialiste particuliere verzekeringen. Je vindt deze adviseur verzekeringen in het kantoor Maldegem.

consea-evelien-lammens
Evelien Lammens

Evelien is schade-expert met ruim tien jaar ervaring. Zij is te vinden in ons kantoor in Maldegem.

consea-dirk-de-marlie
Dirk De Marlie

Account Manager verzekeringen Kmo & Zelfstandigen
Claims Manager

 • Wij Belgen laten ons vlug ‘oververzekeren’, vaak uit angst of onwetendheid. Met Consea heb ik een partner die ik vertrouw Zij wijzen mij op mijn echte noodzaken en risico’s. Hun absolute sterkte is dat ze onafhankelijk zijn. Zo beschik ik over verschillende verzekeringen van verschillende maatschappijen. De beste polissen tegen de beste voorwaarden. Zo moet dat zijn!

  consea-klant
  Luc D. (39) ondernemer en klant bij Consea
 • Mijn vrouw en ik bezitten vier woningen en een mooie beleggingsportefeuille. We willen niet te veel erfbelasting betalen. Samen met Consea hebben we een plan opgesteld om de successierechten zo minimaal mogelijk te houden. Tegelijkertijd is het een heel geruststellende gedachte dat er genoeg geld overblijft om financieel onbezorgd te kunnen leven.

  consea-klant
  Klant Consea
 • Ik vind het fijn dat iemand naar me luistert en begrijpt wat ik nodig heb. Consea reikt oplossingen aan die passen voor mij.

  consea-klant
  Ann P. (43) bediende uit Beernem
 • Dankzij Consea begonnen onze ouders tijdig met hun successieplanning. Toen papa plots ernstig ziek werd, was alles al geregeld zoals ze dat zelf wilden. We zijn de Consea medewerker daar nog altijd heel erg dankbaar voor!

  consea-klant
  Birgitte K. (53) en Paul K. (56) uit Brugge
 • Onlangs kochten we ons eerste huis aan. Spannend, maar ook onbekend terrein en toch wel behoorlijk veel papierwerk. In Consea vonden we een uitstekende partner. Ze stonden altijd voor ons klaar en hadden op elke vraag een passend antwoord.

  consea-klant
  Mieke P (25) en Ronny D (28), arbeiders uit Maldegem

Mijn verzekeringen

Log in om je verzekeringen en je schadedossier te bekijken.

Heb je nog geen inloggegevens? Vraag deze aan in onze kantoren.

Laat je verzekeringen gratis nakijken

Wil je absoluut zeker zijn dat je familie en je bezittingen goed beschermd zijn? Laat onze specialisten dan gratis jouw verzekeringen nakijken. We wijzen op eventuele tekorten of overlappingen en geven vrijblijvend advies.

6 tips over verzekeringen

Bescherm jezelf, ook als autobestuurder

Een autoverzekering beschermt je tegen schade bij een ongeval. Maar als bestuurder ben je zelf niet beschermd bij een ongeval in fout. Voor je het weet krijg je een medische factuur in de bus waar je van achterovervalt. Door te kiezen voor een autoverzekering met dekking bestuurder sluit je dit risico uit.

Verzeker je auto tegen hagelschade

In ons kikkerlandje kunnen veel auto-eigenaars er helaas over meepraten: putjes in de carrosserie na een zware hagelbui. Wist je dat je je wagen hier ook zonder omnium tegen kan verzekeren? Deze verzekering is absoluut niet duur, met onze speciale verzekering tegen hagelschade.

Nuttige uitbreidingen op je brandpolis

Je brandpolis verzekert je woning. Weet dat de uitbreiding brandschade aan een vakantiewoning, feestzaal of studentenverblijf standaard is meeverzekerd.

Geen zorgen over je bonus-malus

Wist je dat er autoverzekeringen bestaan waarvan de bonus-malus niet stijgt, ook niet bij schade in fout? Onze verzekeringsspecialist vertelt je er graag alles over

Je woning nooit onderverzekerd

Als je bij je brandverzekering een plaatsenstelsel hanteert, kan je nooit onderverzekerd zijn. Je bent immers verzekerd voor de waarde van de wederopbouw van je woning.

 

Minder kilometers? Lagere premie!

Gebruik je je auto maar af en toe, om naar de supermarkt te gaan of je dochter naar de dansles te brengen? Dan kan je bij ons een kilometerverzekering afsluiten, waarbij de premie afhangt van het aantal gereden kilometers.

Onze kantoren

Kantoor Maldegem

Marktstraat 53
9990 Maldegem
België

 

Telefoon: 050 72 92 60
E-mail: verzekeringen.maldegem@consea.be
Openingstijden: 09:00–12:15
Na afspraak: elke namiddag en zaterdagvoormiddag

Kantoor Aalter

Stationsstraat 171
9880 Aalter
België

 

Telefoon: 09 374 65 25
E-mail: verzekeringen.aalter@consea.be
Openingstijden: 09:00–12:00, 13:30–17:00
Na afspraak: dinsdagnamiddag en donderdagnamiddag